College Tour Digitale Participatie!

Datum
Tijd
13:00 - 17:00
Over de bijeenkomst

Op dinsdag 22 oktober vindt een bijzondere bijeenkomst plaats, voor en door gemeenten. De college tour digitale participatie!

Tijdens deze bijeenkomst komt een aantal gemeenten aan het woord die vooroplopen als het gaat om het inzetten van digitale participatietools.

Na een korte demo van hun tools, start de college tour. Uiteraard worden er vragen gesteld vanuit de proeftuin (wij zullen fungeren als een Twan Huys), maar er is vooral heel veel ruimte voor jullie als aanwezigen om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen? Wat werkt(e) en wat niet? Welk proces hebben ze doorlopen en welke keuzes hebben ze gemaakt? En wat kunnen ze zeggen over de resultaten?

Programma

  • De college tour vindt plaats op dinsdag 22 oktober, in Amersfoort (de precieze locatie volgt nog).

  • Het programma begint om 13.00 u en eindigt met een netwerkborrel waar we kunnen napraten en (nog meer) ervaringen kunnen uitwisselen, tot uiterlijk 17.00 u.

In ieder geval zullen de gemeente Haarlemmermeer (met JouwBadhoevedorp) en de gemeente Ede (met EdeDoet ) aanwezig zijn als onze college tour gasten. Wij zijn nog in gesprek met andere aanvullende gemeenten.

Wil jij ook (van) alles weten?

Kom de 22e naar de bijeenkomst en vraag alles wat jij wilt weten. Bijvoorbeeld over het creƫren van bestuurlijk draagvlak, het betrekken van inwoners en bedrijven, de tool keuze, het omgaan met privacyvraagstukken, het vormgeven van het digitale proces, de inzet van het team en nog veel meer.

Als voorproefje kun je hier alvast een artikel lezen met tips, tricks en lessons learned van gemeente Haarlemmermeer!

NB. Heb je al specifieke vragen die je graag beantwoord zou willen zien? Meld ze hier in een reactie of mail ons en we nemen het mee!

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen aan:

digitaledemocratie@ictu.nl

We zien je aanwezigheid tegemoet!

Locatie
Amersfoort